Als interieur en afbouwspecialist is KEK zich bewust van het belang van duurzaamheid en de impact die we hebben op het milieu.

In deze blog hebben we het belang van duurzaamheid in de interieurbouwbranche belicht en laten zien hoe wij als bedrijf bijdragen aan een groenere toekomst.

Gerecyclede meubels – Heijmans te Rosmalen

Om duurzaamheid toe te passen in onze projecten maken we gebruik van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke alternatieven zoals FSC-gecertificeerd hout en verf op waterbasis. Ook zorgen we voor energiezuinigheid door bijvoorbeeld LED-verlichting te installeren. Onze deskundigheid op het gebied van duurzaamheid stellen we ter beschikking aan onze klanten, zodat zij ook bewuste keuzes kunnen maken.

Bij KEK zijn we trots om onze klanten te helpen met het creëren van stijlvolle en duurzame interieurs die bijdragen aan een groenere toekomst. Door ons voortdurend te blijven ontwikkelen en bij te leren op het gebied van duurzaamheid, kunnen we onze klanten nog beter adviseren en ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes.

Neem contact op met ons om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan een groenere toekomst in de interieurbouwbranche.

Kantoorpand te Rotterdam – Duurzaam FSC-hout


Duurzaamheid is het toverwoord van de laatste jaren. De definitie van een duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen. Het gaat er dus over om zó te handelen en te ondernemen dat het geen negatieve invloed op onze leefomgeving heeft (of die van een ander).


Wist je bijvoorbeeld dat wij maar liefst 1298 zonnepanelen op ons dak hebben liggen?



Om bewust CO2 -uitstoot te verminderen is er in Nederland de CO2-Prestatieladder in het leven geroepen waarmee bedrijven zich voor een verantwoord CO2-beleid kunnen certificeren. Hiervoor worden deze bedrijven jaarlijks getoetst of zij actief bezig zijn om klimaat neutraler te worden en wat ze hiervoor doen.


Op de CO2-prestatieladder worden 5 niveaus aangegeven, waarvan de eerste 3 niveaus de eigen organisatie betreffen. Op niveau 4 en 5 moet zelfs een actieve rol binnen de sector en invloed buiten de keten worden uitgeoefend, meer informatie hierover vind je hier op de site van de CO2-prestatieladder.

Omdat KEK BV graag maatschappelijk verantwoord wil ondernemen hebben wij ons gecertificeerd op niveau 3 op de CO2-Prestatieladder met ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren. Zo willen wij onze totale CO2-uitstoot in 2027 hebben verlaagd met 95,8% (t.o.v. 2021)

Ontdek hoe wij ons inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op onze MVO-pagina, waar we ons verhaal vertellen over onze toewijding aan een groenere en betere toekomst.

Pin It on Pinterest